фото ua.depositphotos.com

Південний ГЗК третій тиждень працює в умовах воєнного часу. Сувора економія грошей і ТМЦ ресурсів дозволяє підприємству контролювати ситуацію.

Водночас співробітники цехів залізничного транспорту на ПівнГЗК у Кривому Розі працюють одночасно в кількох напрямках, пише "24 канал".

Вони перевозять руду на дробильну фабрику № 1, доправляють скельні породи у відвали, відвантажують готову продукцію та приймають необхідні для виробництва матеріали й сировину.

Відео дня

Однак через воєнну агресію Росію комбінат має труднощі з відправленням залізорудного концентрату споживачам Азії та Північної Африки. Обмеження зі збутом товарної продукції змусили ПівдГЗК знизити завантаження виробничих потужностей. Тож комбінат тимчасово зупинив декілька технологічних секцій збагачувального переділу. Частину виробленого концентрату підприємство відвантажує на внутрішній склад.

Центральний гірничо-збагачувальний комбінат "Метінвесту" теж продовжує видобуток руди. Машиністи екскаваторів, бурових станків і ремонтники виходять на робочі місця й виконують планові завдання.

Тож попри всі виклики, комбінати продовжує стабільно працювати. Підприємство повністю виконує план виробництва як за обсягом, так і за якістю, і продовжує реалізацію інвестиційних та екологічних програм.