false

Міжнародний аеропорт "Харків", що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського, повідомив про значне зростання пасажиропотоку в останні місяці, особливо на курортних напрямках. Це дозволило аеропорту значно відновити показники після карантинної перерви. 

"У вересні 2020 року послугами Харківського аеропорту скористалися 90 тисяч пасажирів. У вересні минулого року цей показник дорівнював 147,8 тисячі. Тобто ми повернули 61% місячного обсягу. Найчастіше пасажири літали в Анталію, Стамбул, Шарм-Ель-Шейх, Київ і Даламан", — розповіли в прес-службі Міжнародного аеропорту "Харків" Ярославського.

За підсумками минулого кварталу харківський аеропорт відновив пасажиропотік до Туреччини та Єгипту. У серпні 2020 року в Єгипет вирушило на 11% більше людей, ніж роком раніше. Чисельність мандрівників до Туреччини зросла на 45%. У вересні Туреччина також залишалася дуже популярним серед туристів напрямком.

Відео дня
false

Протягом вересня поточного року аеропорт "Харків" обслужив 465 вильотів, що становить 80% від минулорічного показника. Кількість внутрішніх вильотів з Харкова збільшилася на 15%. Число міжнародних рейсів досягло двох третин від торішніх обсягів. Більш повільне відновлення міжнародного авіатрафіку пов'язано з тим, що кордони низки країн все ще закриті для туристів.

"Найактивнішим місяцем після перерви, пов'язаної з пандемією, став серпень - перельотами скористалися 99,6 тисячі осіб, а в Єгипет на 11% більше людей, ніж роком раніше. Всього за три квартали відбулося 2 590 вильотів з аеропорту – це 63% обсягу за аналогічний період минулого року", — повідомили в Міжнародному аеропорту "Харків".

Міжнародний аеропорт "Харків" - один з ключових інфраструктурних об'єктів "першої столиці" України та Харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу і реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

false

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних рейсів дозволило харківському аеропорту за підсумками 2019 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту "Харків" скористалися 1,34 мільйона мандрівників. За показниками пасажиропотоку харківський аеропорт входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 році Міжнародний аеропорт "Харків" першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Успішний харківський досвід державно-приватного партнерства з будівництва нового аеропорту та успішного його розвитку приватним інвестором буде повторений в місті Дніпро – тут група DCH Олександра Ярославського почала роботи в рамках інвестиційного проекту зі створення нового аеровокзального комплексу для сучасного міжнародного аеропорту "Дніпро".