Ілон Маск продовжує збільшувати статки / Ілюстрація REUTERS

Статки засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска зросли в 3,7 рази з початку нинішнього року, досягнувши рекордних 101 мільярда доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте такожІлон Маск увійшов до четвірки найбагатших людей світуАкції зросли в ціні

На початку цього року статки Маска становили 27,4 мільярда доларів. Однак швидке зростання вартості акцій Tesla дозволило підприємцю стати багатшими ще на 73,6 мільярда доларів.

Відео дня

26 серпня цінні папери автогіганта виросли в ціні на 6,45 відсотка, до 2153,17 долара за штуку. У січні вартість акцій Tesla становила 430,26 долара.

Маск залишається на четвертому місці в рейтингу Bloomberg. Перше місце займає глава Amazon Джефф Безос зі статком в 202 мільярди доларів, на другому — засновник Microsoft Білл Гейтс (124 мільярди доларів). На третій сходинці-засновник Facebook Марк Цукерберг (115 мільярдів доларів).

Скріншот Bloomberg

У серпні Tesla оголосила про спліт (поділ) акцій "п'ять до одного", щоб зробити свої цінні папери більш доступними для співробітників та інвесторів. Маск раніше відзвітував про четвертий поспіль прибутковий квартал для автовиробника.

Як змінювалася позиція в рейтингу

  • Станом на 1 липня 2020 року, Tesla стала найдорожчою автомобільною компанією світу.
  • У липні 2020 року Маск зайняв сьоме місце в рейтингу найбагатших людей планети. За версією Bloomberg, Маск обійшов у рейтингу інвестора Уоррена Баффета.
  • 21 липня 2020 року Маск вперше увійшов до п'ятірки найбагатших людей планети.
  • 18 серпня 2020 року Маск піднявся в рейтингу найбагатших людей світу з п'ятого на четверте місце.