фото УНІАН, Сергій Дівєєв

ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб", який судиться із Укргазвидобуванням щодо закупівлі обсадних труб для видобутку природного газу, намагався видалити із зали судових засідань Господарського суду м. Києва представників ЗМІ. Відповідне клопотання у суді заявила представник ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб" Олена Колесова.

"Заявляємо клопотання про недопущення представників ЗМІ до судового засідання. У даному судовому засіданні будуть висвітлюватися та досліджуватися певні комерційні нюанси дільності Укргазвидобування та інших суб'єктів господарювання. Просимо суд постановити ухвалу про недопущення представників ЗМІ", - зазначила Олена Колесова

При цьому, чому Інтерпайп раніше не звертався із клопотанням про закрите слухання, а заявив його лише побачивши у судовій залі ЗМІ, представниця Інтерпайп Ніко Тьюб пояснити не змогла. 

Відео дня

У рамках вказаної справи Інтерпайп намагається визнати недійсним договір на поставку обсадних труб, укладений із американською компанією за результатом публічних торгів. Американська компанія виграла тендер, запропонувавши ставку на 50 мільйонів гривень менше, ніж Інтерпайп. Торги відбувались на майданчику Prozorro.

"Інтерпайп своїм позовом фактично втручається в господарську діяльність Укргазвидобування і намагається розірвати договір між двома господарськими особами", - заявив під час засідання представник АТ "Укргазвидобування" Юрій Малярчук.

Суд відхилив клопотання Інтерпайпу і дозволив представникам ЗМІ залишитися.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували розслідування про те, що Інтерпайп (ТОВ "Інтерпайп-М") продовжує працювати в Росії та сплачує там податки. Зокрема, і ПДВ.