Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України на час карантину звільнив підприємців від плати за оренду державного майна.

Відповідну постанову було прийнято сьогодні, 15 липня, на засіданні уряду.

Читайте такожРада відхилила пропозиції бізнесу щодо внесення поправок до Податкового кодексу

Відео дня

«Це дозволить українському бізнесу, який потребував підтримки з боку держави, збалансувати свої витрати і пережити непростий період», - прокоментував міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

Кому це потрібно

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на прийняте рішення дуже чекають представники малого і середнього бізнесу.

«На цю постанову бізнес чекає вже два місяці», - підкреслив він.

Три дні на доопрацювання

Постанову було прийнято за умови доопрацювання протягом трьох днів. На даний момент ніхто з представників Міністерства фінансів не зміг відповісти на питання, стосовно того до яких втрат надходжень у державний бюджет призведе таке рішення.

Бізнес під час карантину: історія виживання

1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року в Україні було введено мораторій на документальні та фактичні перевірки суб'єктів підприємницької діяльності.

Також було встановлено заборону на застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та порушення строків сплати податків, бюджетних платежів і деяких інших обов'язкових зборів.

На період з 01 березня 2020 року до 30 квітня 2020 року фізичних осіб звільнили від сплати земельного податку, Єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, також було передбачено інші пільги на оплату бюджетних платежів та подання обов'язкової звітності.