До кінця тижня Рада може розблокувати можливість підписання закону про гральний бізнес / фото УНІАН

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує, що 17 липня парламент розблокує можливість підписання закону про гральний бізнес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Говорячи про закон про гральний бізнес, депутат зауважив, що в ньому є "декілька технічних розбіжностей".

Відео дня

"Зараз зведемо це до купи і побачимо... Є два сценарії: перший сценарій - все нормально і ми якось там техніко-юридичними поправками це виправимо. Якщо ні, тоді будемо просити президента ветувати з зауваженнями. Для того, щоб ще раз проголосувати", - пояснив Арахамія.

Водночас він зауважив, що ряд депутатів зареєстрували в парламенті проекти постанов, якими пропонується скасувати рішення ВР про ухвалення закону про гральний бізнес.

Читайте такожУкраїнці не хочуть легалізації азартних ігор - опитування групи Рейтинг

"Треба ще провести комітет і через комітет потім в залі проголосувати постанову про скасування цієї постанови. Я думаю, що в п'ятницю буде всі ці питання вирішено і можна буде передавати президенту на підпис", - сказав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 липня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому закон про державне регулювання діяльності щодо організації і проведення азартних ігор (№ 2285-д).

Також сьогодні в парламенті зареєстровано два проекти постанов про скасування рішення ВР, які блокують можливість підписання закону: проект № 2285-д-П авторства ряду позафракційних депутатів, серед них, зокрема Вадим Новинський, та № 2285-д-П1, який внесли народні депутати від "Батьківщини" на чолі з Юлією Тимошенко.

Голова ВР не може підписати та відправити на підпис президенту ухвалений закон, поки такі проекти постанов не будуть розглянуті в сесійній залі та відхилені.