Курс біткоіну впав вперше за три місяці \ фото УНІАН

Вартість біткоіну вперше з лютого впала нижче $45 тис. після того, як засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск не виключив, що Tesla може продати або вже продала свої Біткойн-активи. Падіння склало більше 10%.

Читайте такожСтаток Маска з початку тижня впавши більш ніж на $20 мільярдівЗа даними сервісу CoinDesk, в 7:06 курс біткоіну знизився до $42,279 тис. Раніше курс криптовалюти був нижче позначки в $45 тис. в лютому.

Різке падіння почалося через відповідь Маска одному з користувачів Twitter, пише Bloomberg. "Справді", - написав Ілон Маск у відповідь на висловлювання, що власники біткоіну будуть засмучені, коли дізнаються про продаж компанією Tesla біткоін-активів. Раніше їхня вартість оцінювалася в $1,5 млрд, передає kommersant.

Відео дня

Заява Маска про біткоін

13 травня Ілон Маск оголосив про відмову Tesla продавати автомобілі за криптовалюту. Він заявив, що майнінг біткоіну не екологічний, тому розплатитися ним за нову машину більше не можна. Після цього курс біткоіну та інших криптовалют почав значно знижуватися, а статки Ілона Маска впали більш ніж на $20 млрд, до $145,5 млрд.