/ Фото УНІАН

Київський апеляційний суд у четвер на черговому засіданні у справі про арешт акцій компанії «Мотор Січ» повинен був залучити представників державних органів і в черговий раз переглянути рішення суду щодо арешту акцій компанії, проте відмовився задовольняти скарги сторони захисту.

Про це заявив адвокат Олександр Максименко, який представляє інтереси акціонерів компанії.

"На жаль, наші доводи були проігноровані судом, і попри дуже слабку позицію прокурорів і слідства суд не задовольнив нашу апеляційну скаргу", - сказав Олександр Максименко.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, він також підкреслив, що серед акціонерів компанії вже є громадянин Китаю, тому рішення щодо арешту акцій для запобігання ймовірного використання Китаєм передових технологій українського авіапрому не має сенсу.

/ Фото УНІАН

Як повідомили адвокати, "Укроборонпром", який спровокував подальший арешт акцій підприємства, сам давно співпрацює з Китаєм і поставляє військову техніку, в тому числі в частині авіабудування.

Крім того, адвокати запропонували залучити до розгляду справи представників Антимонопольного комітету України, офісу президента, Кабміну, "Укроборонпрому" та представників акціонерів АТ "Мотор Січ", які свідчили б про погіршення фінансової та операційної діяльності компанії з моменту накладення арешту.

"Якщо у справі щодо арешту акцій АТ "Мотор Січ" є державний інтерес, представники відповідних органів повинні стати учасниками судового процесу в якості свідків", - заявив адвокат

Сторона захисту просила перенести судове засідання з подачею клопотання для того, щоб викликати до суду представників державних органів, які змогли б дати публічні свідчення про державний інтерес у вирішенні даного конфлікту.

/ Фото УНІАН

Адвокати запропонували запросити до розгляду справи представників Антимонопольного комітету України, офісу президента, Кабміну, "Укроборонпрому «та представників акціонерів АТ "Мотор Січ", які свідчили б про погіршення фінансової та операційної діяльності компанії з моменту накладення арешту.

Однак рішенням суду було визначено відхилити дане клопотання, мотивуючи це рішення недостатнім правовим полем для виклику свідків до суду.

Як повідомляв УНІАН, раніше, на засіданні 25 серпня, Шевченківський районний суд міста Києва відхилив позов компанії-акціонера "Мотор Січ" щодо відводу судді Лідії Шебуняєвої у справі про накладення арешту на акції компанії.