Ілюстрація / REUTERS

Група компаній "Метінвест" планує збільшення продажів оцинкованого прокату в Україні на 20-25% – до 200 тис. тонн на рік.

Про це повідомила прес-служба компанії у відповідь на запит Uaprom.info.

У "Метінвесті" очікують, що зростання продажів складе близько 40 тис.тонн вже в 2022 році. Досягти цього планують у тому числі за рахунок збільшення поставок виробникам прокату з полімерним покриттям.

Відео дня

"За нашими оцінками, попит на оцинкований прокат для виробництва прокату з полімерним покриттям зросте на 60-80 тис. тонн в 2022 році й надалі буде збільшуватися до досягнення максимальних проектних потужностей по вже існуючих і нових лініях фарбування", – повідомила прес-служба.

При цьому в компанії прогнозують, що це витіснить обсяги імпортного фарбованого рулону на користь вітчизняного.

"Ми вважаємо, що з часом, за фактом введення нових потужностей "Метінвест" і наших партнерів – Метипол, Модуль і Ютерм – в структурі ринку збільшиться частка якісного полімерного прокату українського виробництва за рахунок зниження поставок, в першу чергу, низькоякісного прокату з цинковим покриттям 20-60 г/м2 виробництва КНР", – відзначили в компанії.

Нагадаємо, у 2021 році на базі ММК ім. Ілліча групи компаній "Метінвест" стартувало будівництво цеху холоднокатаного прокату, який також включатиме лінії з нанесення цинкових, алюмоцинкових і полімерних покриттів. Перший етап будівництва завершиться до 2025 року і дозволить ММКІ випускати близько 400 тис. тонн холоднокатаного рулону, понад 600 тис. тонн оцинкованого рулону і більше 140 тис. тонн рулону з полімерним покриттям. Після завершення всіх етапів будівництва потужності ММКІ дозволять "Метінвесту" вивести на регіональний ринок до 300 тис. тонн на рік полімерної продукції.