"Метінвест" сплатила до бюджету півмільярда доларів податку на прибуток / фото metinvestholding.com

У січні-червні 2021 року гірничо-металургійна група "Метінвест" сплатила до бюджету 500 млн дол. податку на прибуток, при цьому інвестиції у виробництво за цей період склали рекордні 620 млн дол.

При цьому група "Метінвест" запланувала на 2022-2024 роки активну фазу будівництва нового прокатного цеху на майданчику Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (ММКІ). Інвестиції в перший етап будівництва, який, як очікується, буде завершений до кінця 2024 року, перевищать 800 млн дол.

У компанії повідомили, що зараз йде підготовка майданчика для будівництва нової будівлі цеху холодної прокатки, де будуть розміщені основні агрегати.

Відео дня

Читайте такожМеталургія України: минуле та майбутнє національної економіки

У 2025 році, після завершення першого етапу проекту, комбінат випускатиме близько 1,2 мільйона тонн на рік високоякісного холоднокатаного та оцинкованого прокату, а також прокату з полімерним покриттям. У металургії ця продукція класифікується як продукт із високою доданою вартістю.

Відзначається, що будівництво цеху на майданчику ММКІ – це продовження масштабної програми модернізації виробництва прокату на метпідприємстві.

За даними "Метінвесту", повністю будівництво планується завершити в 2028 році. Також компанія вивчає можливість будівництва проекту зеленої металургії в найближчі 10 років.