Також розпочато розслідування щодо імпорту в Україну свіжозрізаних троянд / фото УНІАН

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення запровадити низку обмежувальних заходів щодо імпорту конкретних груп товарів в Україну.

Читайте такожМЗС назвало топ-10 країн, які найбільш привабливі для українських експортерів

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

Зокрема, серед іншого, встановлено 51,52% мито на імпорт сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китайської Народної Республіки.

«Тільки для двох груп компаній встановлюється 0% мита на окремі вузькі товарні групи, які або взагалі не виробляються в Україні, або мають дуже незначні обсяги виробництва», - сказано в повідомленні.

Крім того, встановлено 18% мито на імпорт полімерних матеріалів, незалежно від країни походження та експорту, а також 19,75%  мито щодо імпорту китайських сталевих кріплень.

Також прес-служба повідомляє, що за результатами проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сірників походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації встановлено антидемпінгове мито для Білорусі в розмірі 21,32%, а для РФ – у розмірі 45,79%.

Крім цього, комісія продовжила дію антидемпінгових мит у розмірі 123% на імпорт в Україну виробів, виготовлених з чорних металів без електричної ізоляції (за винятком виробів з корозійностійкої (нержавіючої) сталі та виробів для цивільної авіації) китайського виробництва у зв'язку із закінченням терміну їх застосування.

За результатами розгляду заяви про проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну зрізаних свіжих троянд, незалежно від країни походження та експорту, комісія прийняла рішення почати розслідування.

Як повідомляв УНІАН, нове керівництво Мінекономіки раніше анонсував посилення антидемпінгової політики з метою захисту вітчизняних виробників у період кризи.