Ілюстрація REUTERS

В Україні жодної допомоги металургам за останні 15 років не було, заявив генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков в інтерв'ю журналу Forbes.

"В Україні жодної допомоги металургії останні років 15 точно не було. Навантаження тільки підвищувалося. Внутрішній ринок скоротився - його ніхто не стимулював, хіба що тільки останні пару років через інфраструктурне будівництво", - сказав він.

Читайте такожМеталобрухт критично необхідний для декарбонізації української металургіїЗа його словами, при цьому не можна змінювати податкову політику для наповнення бюджету, як це відбувається в Україні.

Відео дня

"Політики застосовують інший аргумент: у металургів багато грошей – нехай вони поділяться. Але тут є одна проблема. Жодна нормальна країна не змінює податкову політику для того, щоб наповнити бюджет. Для наповнення бюджету просто поліпшується фіскальна дисципліна, з якої непочатий край роботи. Податкова політика змінюється для того, щоб надати імпульс розвитку або загасання якихось секторів",‑  вважає гендиректор.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" за підсумками 2020 року увійшла до ТОП-10 виробників залізорудної сировини у світі та забезпечила 5% від сукупного валового внутрішнього продукту України.

У січні-червні 2021 року гірничо-металургійна група "Метінвест" сплатила до бюджету 500 млн дол. податку на прибуток, при цьому інвестиції у виробництво за цей період склали рекордні 620 млн дол.