Українців "обрадували" прогнозом вартості оренди житла / фото УНІАН

Ціни на оренду житла в Україні зростуть на 10-15% протягом року. Наприклад, у столиці вартість може збільшитися на кілька тисяч.

Про це пише "Обозреватель" із посиланням на прогнози опитаних експертів. За словами представника Асоціації фахівців у сфері нерухомості Юрія Пилипчука, різко ціни зростати не будуть. При цьому деякі орендарі завищують їх, намагаючись заробити. Експерт зазначає, що причин для підвищення вартості оренди зараз немає.

"Багато факторів. Ціна залежить від того, якою буде ситуація в світі, що буде з економікою, політикою, війною ... Але якщо припустити, що всі фактори залишаться незмінними, думаю, буде невеликий приріст. Я б сказав, що на рівні 10-15%", - говорить ріелтор.

Відео дня

Читайте такожУ квітні на українців чекають нові ціни на квартири - прогноз

За оцінками експертів, у Києві оренда однокімнатної квартири обходиться приблизно в 14,3 тисячі гривень, двокімнатної - 20,4 тисячі. Наприкінці 2022 року оренда "двушки", згідно з прогнозом, може зрости до 23 тисяч гривень, "троячки" - до 37 тисяч. Уточнюється, що мова йде про середні цінові показники, тому знайти можна і більш доступні варіанти житла. 

Раніше експерти прогнозували, що підвищенню вартості оренди житла сприятимуть високі комунальні тарифи.

Вас також можуть зацікавити новини: