Нові квартири продовжать дорожчати, каже експерт / фото УНІАН

Найближчим часом на первинний ринок нерухомості очікує підвищення цін і збільшення попиту - цьому посприяє можливе здорожчання газу.

Такий прогноз в коментарі озвучив СЕО девелоперської компанії ENSO Раміль Мехтієв, пише сайт UBR.

"Зростання ціни на газ вплине на підвищення собівартості багатьох споживчих товарів. Девелопери будуть реагувати схожим чином, тому подорожчання не уникнути", - пояснив він.

Відео дня

І додав, що ціна газу входить в структуру собівартості будматеріалів, дефіцит яких зараз спостерігається. Це і змушує виробників підвищувати ціну на них.

Читайте такожЩо буде з цінами на житло в Україні: озвучено прогноз до кінця року

"У найближчому майбутньому ми, швидше за все, зіткнемося з бажанням постачальників не просто компенсувати виробничі витрати, а закласти можливість отримання додаткового прибутку, оскільки обстановка на ринку та інформаційний фон сприяють цьому", - спрогнозував експерт, уточнивши, що подібний сценарій входить в загальний вектор зростання цін на нерухомість.

Тому, каже він, квартири в новобудовах будуть і надалі зростати в ціні. У майбутньому це призведе до того, що інвестори прагнутимуть не відкладати покупки. Це, своєю чергою, відіб'ється на попиті на нього, який повинен вирости.

Раніше інший експерт заявляв, що можливе введення локдауну в Україні через погіршення епідемічної ситуації вплине на вартість оренди житла в бік зниження. Все буде залежати від того, наскільки довгим буде посилений карантин.

Вас також можуть зацікавити інші новини: