Озер прихопив з собою гроші інвесторів / фото REUTERS

Генпрокуратура Туреччини оголосила в міжнародний розшук засновника криптовалютної біржі Thodex Фарука Фатіха Озера. Він втік з країни, прихопивши $2 млрд коштів інвесторів.

Читайте такожЯк не стати жертвою обману: в Україні зростає кількість жертв аферистів при купівлі авто (відео)Раніше біржа Thodex раптово зупинила торги, заявивши про брак фінансового забезпечення для продовження операцій.

Суд видав дозвіл на арешт 27-річного Фарука Фатіха Озера за "створення організації з метою шахрайства та вчинення злочину з використанням інформаційних систем, банків або кредитних організацій в якості інструменту", повідомляє агентство Anadolu.

Відео дня

За розпорядженням Генпрокуратури на робочому місці підозрюваного був проведений обшук, також були заблоковані його банківські рахунки.

МВС Туреччини вважає, що Фарук Фатіх Озер може перебувати в Албанії. Він міг полетіти в Тирану зі Стамбула 20 квітня. Туреччина має намір домагатися його екстрадиції. Як повідомляє агентство, у цій справі вже затримано 62 підозрюваних, ще 16 розшукують.

Вас також можуть зацікавити новини