25 травня Господарський суд столиці заборонив «Укрзалізниці» проводити закупівлі паливо-мастильних матеріалів. Причому у філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ, де й проводили скандальні тендери, про цю ухвалу відомо: з рішенням суду ознайомили заступника директора Юрія Шиганова.

Виходить, що він знав про судову заборону та свідомо пішов на порушення норм закону, проводячи торги? Про це йдеться у сюжеті Марії Гураль, повідомляє "СтопКор".

За відповідями журналісти попрямували до Шиганова. Проте, крім охоронця установи, більше ні з ким так і не вдалося поспілкуватися.

Цікаво, що на той момент пан Юрій перебував в установі, що підтвердили у приймальні, проте до медійників він так і не вийшов. А щоб спровадити активістів та журналістів з будівлі, на охороні влаштували справжній спектакль, який здивував навіть правоохоронців, зазначають журналісти.

"Сам же Юрій Шиганов уже неодноразово фігурував у журналістських розслідуваннях щодо розкрадань державних коштів на закупівлях «Укроборонпрому», які завдали державі збитків на 250 мільйонів гривень", - пишуть ЗМІ.

"Не менш закритим виявився й департамент планування та очікування цін у сфері закупівель УЗ, який власне й ініціював проведення «мастильного» тендеру. Понад тиждень заступник керівника Таїсія Олійник то ігнорує активістів та журналістів, то взагалі не з'являється на роботі", - додали журналісти.

Станом на сьогодні усі приїзди знімальної групи "СтопКору" до її офісу та намагання домовитися про зустріч так і не увінчалися успіхом.