Придбання Метінвестом ШУ "Покровське" позитивно оцінило міжнародне рейтингове агентство Moody's / фото pokrovskoe.com.ua

Після придбання шахтоуправління "Покровське" група "Метінвест" збереже робочі місця у прифронтовому регіоні.

Про це йдеться в матеріалі, опублікованому виданням "Цензор.НЕТ".

Зазначається, що працівники "Покровської вугільної групи" отримали гарантію збереження робочих місць. На ШУ "Покровське" працює 7 тис. осіб. А в усьому виробничому ланцюжку групи задіяно 12 тис. людей.

Відео дня

"Відповідно, втрата роботи такої кількості людей у містечку з населенням в 60 тис. призвела б до соціального колапсу", - наголосили журналісти.

Читайте такожЕксперти спрогнозували, як нова угода "Метінвесту" вплине на реінтеграцію ОРДЛОЯк зазначив народний депутат та екс-директор Авдіївського коксохіму Муса Магомедов, налагодження видобутку коксівного вугілля всередині країни – стратегічне завдання, адже сьогодні робота металургійної галузі дає кожну 8-му гривню у ВВП і кожне 11-те робоче місце.

Крім збереження робочих місць, як пишуть ЗМІ, після придбання коксівних шахт група "Метінвест" повністю забезпечить себе паливом на кілька десятків років.

Нагадаємо, на початку березня гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського встановила контроль над "Покровською вугільною групою". Придбання Метінвестом ШУ "Покровське" позитивно оцінило міжнародне рейтингове агентство Moody's. За його підрахунками, це дозволить на 90-100% забезпечити групу власним коксівним вугіллям.