false

Попри розв'язану Росією повномасштабну війну проти України бізнесмен Рінат Ахметов продовжує будувати бізнес в Україні, на відміну від багатьох інших бізнесменів.

Про це йдеться у матеріалі NV. Зазначається, що почав роботу університет"Метінвесту", який хотіли побудувати в Маріуполі. Також бізнесмен сподівається відновити металургійні заводи в Маріуполі.

Навесні, вже після початку повномасштабного вторгнення, SCM ввів в експлуатацію вантажний термінал Мостиська на кордоні з Польщею, інвестувавши понад $15 млн.

Відео дня

"Вважаю, що Україна повинна якнайшвидше стати повноправним членом ЄС. А там правила і відносини між владою і бізнесом прописані вже десятиліттями. За цими правилами ми повинні й жити, і будувати країну", - говорив влітку в інтерв'ю NV бізнесмен.

Нагадаємо, бізнесмен з першого дня повномасштабної війни перебуває в Україні. Його підприємства перевели у воєнний режим роботи – вони забезпечують потреби ЗСУ в броні, інженерних спорудах і сталі. Також бізнес українця в рамках ініціативи "Сталевий фронт" закуповує для військових дрони, тепловізори, рації та інше. Фонд бізнесмена, його підприємства та ФК "Шахтар" з початку повномасштабної війни передали на підтримку ЗСУ та гумдопомогу понад 4 млрд грн.