Повна монетизація субсидій буде здійснена поетапно протягом 2019 року / фото 5.ua

Повну монетизацію субсидій на рівні споживача комунальних послуг буде поетапно здійснено протягом 2019 року, повідомив у ході засідання уряду міністр соціальної політики Андрій Рева.

Читайте такожУкраїнці без лічильників газу не зможуть отримати субсидії - рішення Кабміну

«Стратегічно ми йдемо до повної монетизації, як це передбачено законом. Ми її розглядаємо як поетапний процес протягом 2019 року. Сподіваємось, найближчим часом ми разом із Мінфіном і Мінекономрозвитку вже обговорюватимемо аспекти цієї концепції для того, щоб кожен наш громадянин, починаючи з 2019 року, отримував «живі» гроші для оплати комунальних послуг», - сказав Рева.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада минулого року уряд затвердив впровадження з 1 січня 2018 року механізму розрахунків із теплокомуненерго за поставлені населенню в рамках субсидій послуги «живими» грошима замість клірингових операцій взаємозаліку.

Коментуючи це рішення, міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що зміна механізму розрахунків за субсидіями з теплокомуненерго не торкнеться населення, якому субсидії й надалі нараховуватимуть за соціальними нормами.