/ life.pravda.com.ua

Депутати ВР хочуть продати будівлю Українського культурного центру на Арбаті не тільки політичних, але і з фінансових міркувань. Про це пише російське видання "Известия" з посиланням на кілька джерел з "Блоку Петра Порошенка".

Відзначається, що законопроект "Про денонсацію угоди між кабінетом міністрів України і урядом РФ про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів" вже зареєстрований у Верховній Раді і обговорюється в профільних комітетах.

Читайте такожУ Києві презентували ілюстрований альманах "Національна ідея модерної України" з есе 30 відомих українців (відео)

Відео дня

У матеріалі зазначається, що продаж Україною свого культурного центру посеред Москви дозволить їй розірвати культурні зв'язки з країною-агресором, і заробити більше $ 70 млн. Хоча з таким рішенням не згодні всі, оскільки продати будівлю, можливо, виявиться і легко. У той час як купити щось подібне з часом в центрі міста виявиться набагато складніше.

Відзначається також, що в разі, якщо законопроект таки буде прийнятий, Москви зобов'яжуть закрити Російський центр науки і культури, що знаходиться на одній з найстаріших вулиць Києва.

Як повідомляв УНІАН, у травні цього року у Львові Російський культурний центр виселили з орендованого приміщення. Процедуру провела виконавча служба управління юстиції Львівщини.