У Києві з 1 липня 2011 року почався відбір кандидатів у волонтери на Євро-2012.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, співбесіди з кандидатами проходять у створених опорних центрах, які в майбутньому будуть служити для забезпечення і підтримки волонтерів під час обслуговування фінальної частини чемпіонату Європи в 2012 році а саме: на базі спеціалізованих шкіл № 43 , 53, 207, 214 і середньої загальноосвітньої школи № 78.

Як повідомляють у Головному управлінні з питань підготовки та проведення Євро-2012, будуть відбирати волонтерів фахівці науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Академії педагогічних наук при Міністерстві освіти і науки України, який став переможцем відкритих конкурсних торгів. Даний центр має значний досвід в організації українських та міжнародних волонтерських проектів. Відбір волонтерів здійснюють виключно фахівці з психології, педагогічні працівники та викладачі з мовної підготовки, які мають відповідні вчені звання, наукові ступені та сертифікати. Прийматимуть волонтерів на роботу за результатами співбесіди на іноземній мові.

Відео дня

Нагадаємо, станом на початок липня 2011 року на веб-сайті приймаючого міста Києва зареєструвалося понад 6 тисяч кандидатів у волонтери. Програма підготовки «Київський волонтер» набуває все більшої популярності не тільки в Україні. Стати київським волонтером вже висловили бажання громадяни з Німеччини, Польщі, Азербайджану, Норвегії, Канади, Грузії, США і навіть з Індії. Долучитися до футбольного свята в столиці найбільше прагнуть дівчата і жінки - 71%. 16% з усіх зареєстрованих вже мали попередній досвід роботи у волонтерських проектах, 83% - студенти, а 94% мають бажання пройти безкоштовний курс практико-мовної підготовки.

Щодо напрямків роботи, то найбільше кандидати у волонтери хотіли б надавати інформаційну підтримку вболівальникам - 47%, працювати в медіа центрі приймаючого міста висловили бажання 45%, допомагати в офіційній фан-зоні - 35%. Найменше бажання викликає у молодих людей мовна допомога службам безпеки міста - лише 7% бажаючих.