Україна посіла восьме місце в десятці держав світу з найвищою смертністю населення за версією Центрального розвідувального управління США.

Про це йдеться в спеціальній доповіді ЦРУ під назвою «Міжнародна книга фактів», копію якої має в своєму розпорядженні Голос.UA.

Згідно з офіційною інформацією, основним критерієм для розрахунків є кількість смертних випадків, викликаних загальною бідністю, криміногенною ситуацією і поганою якістю медичного обслуговування.

Відео дня

За даними ЦРУ, кількість смертей на 1000 населення в Україні становить 15 осіб. З європейських держав у «чорній десятці» опинилася лише Болгарія (14 осіб на 1000 населення).

Решта всіх країн списку представлена африканськими державами і Афганістаном. Лідирує за вищезазначеними показниками ЮАР (17 осіб на 1000 населення).

За словами експертів, на загальні показники також впливає смертність громадян у віці від 65 років і летальні результати в результаті нещасних випадків. Головною рекомендацією авторів «Міжнародної книги фактів» для «неблагополучних держав» є зміна демографічної стратегії.