Фото УНИАН

Кабінет міністрів України продовжив терміни проведення приватизації через фондові біржі 25-процентних блокуючих пакетів акцій «Донбасенерго», «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Дніпрообленерго», «ДТЕК Донецькобленерго», «Київенерго», «Одесаобленерго» до 30 листопада цього року, оскільки цей термін, згідно з планом продажу держкомпаній, минув у липні.

Читайте такожОдеський припортовий завод хочуть повторно виставити на приватизацію в жовтні

Відповідне розпорядження члени Кабміну одноголосно ухвалили на засіданні в п'ятницю.

Відео дня

«Плани розміщення акцій цих компаній передбачали терміни їх продажу на фондових біржах. Раніше встановлені терміни закінчилися в липні. Цим розпорядженням пропонується продовжити ці терміни до 30 листопада 2016 року», - сказав перший заступник голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко, представляючи розпорядження Кабінету міністрів.

Читайте такожГройсман прокоментував провал приватизації Одеського припортового заводу

Як повідомляв УНІАН, Фонд держмайна раніше на зборах акціонерів заблокував перетворення «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Дніпрообленерго», «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Донецькобленерго» і «Київенерго» на приватні компанії з публічних.

Таке рішення пов'язане з тим, що державі буде складніше контролювати приватні акціонерні товариства, бо до них пред'являється менше вимог щодо розкриття інформації.

Фонд держмайна у квітні переніс дати аукціонів з продажу держпакетів акцій 70% акцій «Хмельницькобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 65% «Харківобленерго», 50,9% «Тернопільобленерго», 60,2% «Запоріжжяобленерго» і 46% «Черкасиобленерго» на жовтень-грудень з червня-липня 2016 року.