REUTERS

Активи брокерських підрозділів європейських банків у США значно скоротилися з кінця 2013 року по кінець 2015 року, повідомляє WSJ з посиланням на подані ними в SEC дані.

Читайте такожБанки Credit Suisse і Deutsche Bank виключать з індексу STOXX Europe 50

Зокрема, американські активи Barclays Capital зменшилися на 43%, Deutsche Bank Securities — на 30%, брокерського підрозділу Credit Suisse — на 26%.

Відео дня

Для порівняння активи брокерських підрозділів американських конкурентів — JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs і Morgan Stanley — зменшилися за цей період в середньому на 8%.

Найбільше постраждав сегмент надання короткострокових кредитів клієнтам з фінансового сектора, передає RNS.

Читайте такожНайбільший банк Європи скоротив прибуток майже на 30%

Банки стверджують, що мають намір продовжувати вести бізнес у США і хочуть розширити свою присутність в деяких частинах американського ринку. Проте в цілому їхні активи тут зменшуються через складніші умови для бізнесу та посилення регулювання.

Нагадаємо, з 1 липня ФРС зобов'язала зарубіжні банки включити свої операції в єдині холдингові компанії, у той час як раніше у багатьох таких банків банківські та брокерські операції були розділені між окремими структурами. Крім того, з 2018 року великим закордонним банкам доведеться щорічно проходити стрес-тестування ФРС і виконувати її вимоги щодо капіталу.