Ілюстрація REUTERS

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зупинила внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів найбільшого банку України «ПриватБанку», що означає зупинку операцій з ними, у зв'язку з рішенням Кабінету міністрів про націоналізацію фінустанови.

Читайте такожПорошенко: Держава гарантує клієнтам "ПриватБанку" цілісність їхніх грошей

Про це повідомила прес-служба комісії з посиланням на результати засідання НКЦПФР 18 грудня.

Відео дня

«Прийнято рішення про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів «ПриватБанку», - зазначила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, прийняв рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк «ПриватБанк». Рішення прийнято на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони за пропозицією Національного банку України.

У Кабміні наголосили, що всі дії влади проходять в чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями за їхньої повної підтримки.

Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу установи у звичайному для клієнтів режимі. В уряді виходять з того, що прийняте рішення врятувало як «ПриватБанк», так і всю банківську систему.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Міжнародна банківська група «ПриватБанк» обслуговує понад 22 млн корпоративних і роздрібних клієнтів в 10 країнах світу.