Уряд випустить облігації для підтримки армії / Reuters

Кабінет міністрів планує випустити "військові облігації" загальним обсягом до 7 мільярдів гривень.

Про це йдеться в проекті Постанови уряду "Про випуск облігацій внутрішньої державної "Єдина Україна", який є в розпорядженні "Економічної правди".

Відповідно до документу, передбачається здійснити державні внутрішні запозичення загальним обсягом до 7 млрд гривень шляхом випуску ОВДП, які будуть називатися "Єдина Україна".

Відео дня

За умовами випуску, номінальна вартість однієї облігації становитиме 1000 грн. Термін обігу – 2 роки, купонний період – 6 місяців, річна відсоткова ставка доходу - 7%.

Папери будуть пропонуватися комерційним банкам, юридичним особам і фізичним особам.

Кошти, залучені від розміщення облігацій, будуть зараховані до державного бюджету. Наголошується, що обсяг емісії ОВДП "Єдина Україна" не буде перевищувати граничного розміру держборгу.

Читайте такожЗа десять днів українці зібрали для армії понад 40 мільйонів гривень

"Міністерству фінансів забезпечити випуск облігацій та під час складання проекту держбюджету на відповідний рік передбачити кошти для обслуговування та погашення облігацій", - йдеться в постанові.

Також Мінфіну і Мінекономрозвитку доручається "у місячний строк внести пропозиції щодо сприяння підвищенню привабливості облігацій для інвесторів".

В пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що ціль такого випуску ОВДП - "реформування економіки", а також "створення можливостей відчути причетність до вирішення загальнонаціональних проблем", "забезпечення незалежного фінансування Збройних Сил України з метою підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави".

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 17 березня прийняла зміни до державного бюджету України на 2014 рік, згідно з якими передбачено виділення 6,882 млрд грн для додаткового фінансування потреб Міністерства оборони України, Внутрішніх військ МВС і Держприкордонслужби.