Автотрекінг від Київстар був запущений в 2018 році, проте мобільний оператор не обмежився пропозицією для приватних осіб і розширив можливості сервісу для зручності бізнес-клієнтів. Приклад одного з партнерів Київстар, Страхової Компанії «Країна», яка користується продуктом вже кілька місяців, показує, як працює «розумна» сигналізація у бізнес-клієнтів.

«Ми почали користуватися« Автотрекінгом» від Київстар п'ять місяців тому, і вже встановили кілька десятків автомаяків в автомобілі наших застрахованих клієнтів. Кількість викрадень в країні лякає, і щоб не стати черговою жертвою спритного викрадача, ми скористались інноваційним рішенням від Київстар - коментує Євген Карнаухов, начальник управління розвитку автострахування СК "Країна". Зрозумілий інтерфейс, гнучкі налаштування приладів, підтримка з боку розробника і зручна тарифікація з мобільного рахунку Київстар - це той набір функцій, які заощаджують нам час і гроші, і знижує ризик викрадення автомобіля нашого клієнта». 

Як працює «Автотрекінг» для власників автопарку? Повний пакет послуги «Автотрекінг» складається з двох пристроїв: «Автоінформер» - підключається  до електромережі автомобіля і «Автомаяк» - ховається в автомобіль і не виявляється сканерами викрадачів. Керування пристроями та контроль здійснюються  безкоштовно за допомогою мобільного додатку, який можна завантажити в Apple Store або Play Market. Крім того, для власників автопарків доступний веб-інтерфейс, спеціально розроблений для контролю за декількома автомобілями одночасно, де в разі викрадення можна відстежити транспортний засіб. Послуга тарифікується з номера абонента Київстар.

Відео дня

Чим корисний веб- інтерфейс бізнес-клієнтам? Це зрозумілий і зручний в керуванні сайт, призначений для контролю автопарку. За допомогою інтерактивного сайту користувач зможе бачити на карті всі свої автомаяки в момент їх виходу на зв'язок згідно розкладу, налаштованого в додатку. Чим більше маяків у користувача, тим корисніший веб-інтерфейс, де контроль автопарку відбувається на екрані монітора.

Незважаючи на те, що в Україні в 2018 році за даними Національної Поліції зареєстровано до 5 тис. незаконних заволодінь транспортними засобами і це число скоротилося в порівнянні з 2017 роком, цифра залишається великою і приватні автовласники, та власники автопарків потребують додаткової системи охорони своїх транспортних засобів.

Євген Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар, додає: «Прислухаючись до клієнта і працюючи з його побажаннями, Київстар пропонує ще один IoT * продукт, як масового користувачеві, так і бізнесу. Автотрекінг - це лише два невеликих пристрої, які забезпечать контроль автомобіля і звільнять від непотрібних переживань».

Додаткову інформацію про систему «Автотрекінг» і можливості її придбання можна отримати на сайті компанії Київстар у розділі про продукт Автотрекінг .

_______________________

* IoT або «розумні» (smart) пристрої - пристрої з вбудованими датчиками для виходу в Інтернет і подальшої взаємодії.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G для 26,4 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).

Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.