Xiaomi CC9 отримав фронтальну камеру з роздільною здатністю 32 Мп / фото ITHome

Компанія Xiaomi анонсувала нову молодіжну лінійку смартфонів — CC, а також три її представники: CC9, СС9е і СС9 Meitu Edition.

Читайте такожXiaomi представила нові смартфони Redmi, зокрема «вбивцю флагманів»

Базова модель лінійки — CC9. Голова компанії Лей Цзунь обіцяв, що Xiaomi CC9 виявиться модифікованою версією флагмана 9 Mi, так і сталося. Правда, якщо флагман побудований на платформі Qualcomm Snapdragon 855, то CC9 дісталася однокристальна система попростіше — Snapdragon 710, пише ixbt.com.

Відео дня

Зате є аналогічний Mi 9 AMOLED екран діагоналлю 6,39 дюйма роздільною здатністю Full HD+ з вбудованим сканером відбитків пальців сьомого покоління. Дисплей займає 91% площі фронтальної панелі та характеризується максимальною яскравістю 600 кд/кв. м.

У каплевидному вирізі екрана розмістилася фронтальна камера, яка складається з датчика роздільною здатністю 32 Мп і об'єктива з діафрагмою F/1,6.

Основна камера складається з трьох модулів, головний з яких — Sony IMX586 дозволом 48 Мп. З інших особливостей моделі — адаптер NFC, ІК-випромінювач, підтримка звуку Hi-Res HD і технології Game Turbo 2.0.

У CC9 встановлений акумулятор ємністю 4030 мА·ч. Враховуючи різницю в енергоспоживанні та ємності акумуляторів Mi 9 і CC9, можна припустити, що за автономністю новинка істотно обійде флагман. Втім, продуктивність при цьому принесена в жертву. CC9 підтримує швидку зарядку потужністю 18 Вт, за офіційними даними акумулятор заряджається на 43% всього за півгодини. Маса новинки становить 179 грамів — це одна із найлегших моделей в класі, особливо з урахуванням ємності акумуляторної батареї.

Xiaomi CC9 надійде в продаж у трьох кольорах: білому (він описується дуже цікаво — «з ефектом іскріння сонця на снігу»), синьому (з характерними спіралями) і чорному. Вже оголошені ціни: базова версія з 6 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ флеш-пам'яті оцінена в $260. Версія з тими ж 6 ГБ ОП і 128 ГБ флеш-пам'яті коштує в Китаї $290.

фото ITHome
фото ITHome

Більш доступною моделлю нової лінійки став смартфон Xiaomi CC9e Для багатьох користувачів він стане привабливішим смартфоном і «кращою версією Xiaomi CC9». Судіть самі: ціна менша, габарити менші, акумулятори (4030 мА•год) і камери точно такі ж (32-мегапіксельна фронтальна і 48-мегапіксельна основна), ну хіба що мобільна платформа трохи слабша, але в більшості випадків користувачі цього не відчують.

Обидва смартфони оснащені екранами Samsung AMOLED, тільки молодша версія отримала дисплей діагоналлю 6,088 дюйма роздільною здатністю 1560 х 720 пікселів. Обидві моделі отримали підекранні дактилоскопічні датчики сьомого покоління, як у Redmi K20 Pro, при цьому у Xiaomi Mi 9 сканер відбитків пальців п'ятого покоління.

фото ITHome

Як вже було зазначено, смартфони отримали акумулятори ємністю 4030 мА•год, тільки в Xiaomi CC9e встановлена однокристальна система Snapdragon 665. Підтримується 18-ватна дротова і 10-ватна бездротова зарядка. Модуля NFC в молодшої моделі немає.

Нарешті, ціна Xiaomi CC9e становить 189 доларів за версію з 4/64 ГБ пам'яті. Це дуже сильна заявка на успіх. Версія з 6 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ флеш-пам'яті коштує 203 долари, а версія з 128 ГБ флеш-пам'яті оцінена у 233 долари.

Спеціальна версія Xiaomi CC9 Meitu Custom Edition отримала 8 ГБ оперативної та 256 ГБ флеш-пам'яті, а також в цілому такі ж характеристики, як і Xiaomi CC9. Крім того, покупцям пропонується ще логотип Meitu на задній панелі та ексклюзивна упаковка — все це за 378 доларів.