Xiaomi пояснила, як працює її камера під дисплеєм смартфона / фото Xiaomi

Нещодавно стало відомо, що компанії Oppo і Xiaomi активно працюють над можливістю розміщення фронтальної камери під дисплеєм смартфона. Це дозволить створювати повноекранні пристрої без висувних модулів камери і без вирізів у дисплеї.

Читайте такожXiaomi представила нові смартфони Redmi, зокрема «вбивцю флагманів»

Старший віце-президент Xiaomi Ван Сян опублікував серію слайдів, в яких розповідається про те, як ця функція працює насправді, пише itc.ua.

Відео дня

Для реалізації цієї функції камера, як правило, вбудована в верхню частину пристрою. Але замість вирізу або отвору в дисплеї використовується інший підхід. Камера покривається "спеціальним склом з низьким коефіцієнтом відбиття і високим коефіцієнтом пропускання".

За даними Xiaomi, таке рішення дозволяє дисплею ставати прозорим у тих випадках, коли потрібно зробити знімок або записати відео, при цьому прозорий дисплей також виконує роль об'єктива камери.

Компанія додає, що такий підхід не вимагає, щоб камера (і виріз для неї) була якомога менша. Завдяки використанню прозорої системи можна оснастити смартфон камерою з великим сенсором, що дозволить підвищити якість зйомки в порівнянні з існуючими рішеннями з вирізом. Крім того, відсутність механічних елементів, властивих висувним модулям, знижує ризик поломки.

У Xiaomi поки не уточнюють, коли на ринок надійдуть перші смартфони на базі цієї технології. Поки що мова йде лише про те, що компанія «в даний час вивчає цю можливість».