Вартість смартфона становить близько 722 доларів / фото Xinhua/Guo Qiuda

Китайська компанія ZTE початку продаж власних 5G-смартфонів ZTE Axon 10 Pro 5G.

Читайте такожАналітики спрогнозували, коли 5G-смартфоні перевершать за продажами моделі з 4G

Про це повідомляє інформагентство Синьхуа з посиланням на заяву компанії.

Відео дня

"Китайський виробник телекомунікаційного обладнання ZTE почав у понеділок продавати перші 5G-смартфони на китайському ринку", - йдеться в повідомленні.

Смартфон ZTE Axon 10 Pro 5G має, зокрема, дисплей з активною матрицею на органічних світлодіодах у 16,43 см, потрійну камеру з сенсором на 48 мегапікселів.

Його вартість становить близько 722 доларів.

Відзначається, що після того, як в червні китайський уряд видав дозвіл на комерційне використання інфраструктури мереж п'ятого покоління в країні, китайські телекомунікаційні компанії і виробники смартфонів намагаються швидко посилити свої позиції на ринку.

Як повідомлялося, 29 липня китайська компанія Huawei представила свій перший 5G-смартфон для комерційного використання - Huawei Mate 20 X.

Як нагадує «Економічна правда», американська компанія Google Alphabet Inc частково призупинила співпрацю з Huawei. У зв'язку з цим Huawei не зможе використовувати сервіси і програми Google, в тому числі магазин додатків Google play і електронну пошту Gmail.

Крім Google співпрацю з Huawei призупинили ще чотири компанії - це виробники чіпів Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc.

США, Канада, Австралія, Великобританія і Японія наклали значні обмеження на Huawei і ZTE через побоювання, що використання продукції компаній зробить їх мережі уразливими для проникнення і шпигунства ззовні. Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки.

Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує.

В Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані для "одержання секретів".