Смартфон Xiaomi Mi A3 представлений офіційно / фото Xiaomi

Компанія Xiaomi представила смартфон Mi A3. Сьогодні продажі новинки стартують в Іспанії, а в інших країнах Європи (у Німеччині, зокрема) вона з'явиться в найближчі кілька тижнів.

Читайте такожXiaomi представила нову молодіжну лінійку смартфонів

Смартфон виявився не дешевим, особливо якщо врахувати, що розширення екрана — HD+, а не Full HD. Базова версія з 64 ГБ вбудованої флеш-пам'яті оцінена у 250 євро. Варіант дорожче за 280 євро наділений флеш-модулем об'ємом 128 ГБ. Об'єм оперативної пам'яті в обох випадках однаковий — 4 ГБ, пише ixbt.com.

Відео дня

Чутки про те, що Mi A3 виявиться міжнародним варіантом смартфона CC9e, представленого в Китаї кілька тижнів тому, підтвердилися. Так що ніякої Snapdragon 730, яку приписували цій моделі, немає — в основі апаратної платформи лежить SoC Snapdragon 665. У якості ОС використовується Android 9.0 Pie — чистий, оскільки смартфон проходить за програмою Android One. На відміну від CC9e, тут підтримуються карти розширення microSD, але адаптера NFC як не було, так і немає.

Екран AMOLED характеризується діагоналлю 6,088 дюйма, його захищає загартоване скло Gorilla Glass 5. Сканер відбитків пальців інтегрований у дисплей.

фото Xiaomi

Фронтальна камера моделі характеризується роздільною здатністю 32 Мп, в основній камері три датчики. Головний розширенням 48 Мп з'єднаний з об'єктивом з діафрагмою F/1,79, другий модуль представлений датчиком розширенням 8 Мп і ширококутним об'єктивом з кутом огляду 118 градусів, третій модуль з датчиком роздільною здатністю 2 Мп використовується для аналізу глибини сцени.

Ємність акумуляторної батареї смартфона — 4030 мА·год, варіантів забарвлення три — синій, сірий і хитрий білий (з ефектом іскріння снігу на сонці). З роз'ємів присутні USB-C і стандартне гніздо для навушників, є й ІК-випромінювач.