Ілюстрація REUTERS

Найбільші в Україні оператори мобільного зв'язку "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell домовилися про перерозподіл радіочастотного ресурсу (РЧР) в діапазоні 900 МГц.

Читайте також5G в Україні: чи реально запустити у 2020 році - думки операторів

Як сказано на сторінці Офісу ефективного регулювання (BRDO) у мережі Facebook, відповідна домовленість досягнута для забезпечення максимального та ефективного використання РЧР кожним оператором.

Відео дня

Зокрема, наступним етапом стане узгодження регіонального розподілу радіочастот, після чого документ буде поданий на розгляд і затвердження на державному рівні.

"Ми продовжуємо роботу над зменшенням цифрового розриву і очікуємо, що вже протягом 1,5 року оператори зможуть розвинути мережі, щоб вони забезпечували доступ до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання", - зазначає Офіс ефективного регулювання.

Як повідомляв УНІАН, у липні президент України Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни вивільнення перспективних радіочастот для впровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.

Раніше голова держави підписав указ про затвердження плану дій щодо покращення якості мобільного інтернету в сільській місцевості.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним із найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.

«Лайфселл» на 100% належить компанії Euroasia Telecommunications Holdings B. V., 100% акцій якого володіє турецький оператор Turkcell.

"Київстар" – український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Послугами оператора користуються понад 26 млн абонентів.