Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що він не хоче, щоб США вели справи з китайською компанією Huawei – незважаючи на те, що адміністрація вивчає доцільність подовження пільгового періоду для компанії.

Читайте такожHuawei представила власну операційну систему

Очікується, що Міністерство торгівлі США продовжить відстрочку, надану Huawei Technologies, яка дозволяє китайській компанії закуповувати необхідні матеріали в американських компаній, щоб вона могла обслуговувати існуючих клієнтів. Про це повідомили в п'ятницю Reuters та інші медіа, передає "Голос Америки".

Відео дня

Видана Huawei «тимчасова генеральна ліцензія» буде продовжена на 90 днів, повідомило Reuters з посиланням на два джерела, знайомих із ситуацією.

Перед вильотом у Нью-Джерсі в неділю Трамп заявив журналістам, що він виступає проти ділових контактів з Huawei з міркувань національної безпеки.

«В даний момент стає все більш імовірним, що ми не будемо вести бізнес (з Huawei — ред.), – сказав Трамп. – Я не хочу вести бізнес зовсім, тому що це загроза національній безпеці, і я вважаю, що ЗМІ подають це трохи інакше».

За його словами, для невеликих елементів бізнесу Huawei може бути зроблено виключення з широкої заборони, але це буде «дуже складно». Він не сказав, чи продовжить його адміністрація «тимчасову генеральну ліцензію».

Раніше в неділю голова Національної економічної ради Ларрі Кадлоу заявив, що міністерство торгівлі продовжить процес ліцензування Huawei на три місяці як жесту "доброї волі" на тлі ширших торговельних переговорів із Китаєм.

«Ми дамо перепочинок нашим власним компаніям на три місяці», – заявив Кадлоу, виступаючи в програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC.