Девайс оснащений 6,89-дюймовим дисплеєм / фото theverge.com

Китайська компанія Vivo продставила новий смартфон Nex 3, який отримав потрійну основну камеру, висувну селфі-камеру і так званий «екран-водоспад».

Читайте такожДозволяє стежити за власником і не тільки: знайдено найбільш небезпечну вразливість в SIM-картах

Як пише The Verge, діагональ екрана смартфона — 6,89 дюйма, матриця — OLED, співвідношення дисплея до всієї фронтальної панелі — 99,6%. Цього в тому числі вдалося домогтися завдяки екрану-водоспаду, що заходить на бічній грані з лівого і правого боків корпусу.

Основна камера складається з декількох модулів. Розширення першої — 64 Мп, другої, суперширококутної, — 13 Мп, третьої, телефото, — 13 Мп. Фронтальна камера виїжджає з верхньої грані смартфона. Її роздільна здатність становить 16 Мп.

Також в NEX 3 відмовилися від механічних клавіш керування системою (живлення + регулювання гучності). Замість них використовуються віртуальні кнопки з тактильною віддачею, виробленою вібромоторчиком.

Процесором стала Snapdragon 855+, батарея ємністю 4500 мАгод з підтримкою швидкої зарядки потужністю 44 Вт. В наявності і дисплейний сканер відбитків пальців.

Ціна смартфона поки невідома. У продаж в певних регіонах смартфон вийде «в найближчі місяці». Також відомо, що буде доступно кілька версій NEX 3: з підтримкою 5G-мереж і тільки з LTE.

Зазначимо, що Vivo обійшла свого конкурента Huawei з анонсом першого смартфона з екраном-водоспадом на два дні.