Ілюстрація REUTERS

Компанія Xiaomi представила один із найбільш оригінальних смартфонів 2019 року, який отримав назву Mi Mix Alpha. Девайс не тільки отримав дисплей, який займає 180,6% площі корпусу, але й став першим у світі смартфоном з 108 Мп камерою.

Читайте такожСкладаний смартфон Samsung Galaxy Fold перевірили на міцність (відео)

Xiaomi Mi Mix Alpha – це смартфон, практично весь корпус якого займає дисплей, за винятком невеликої смуги для камери на тильній стороні. Екран повністю позбавлений вирізів і отворів, і замінює динамік за рахунок провідності звуку, пише 24tv.ua.

Більше того, дисплей здатний пропускати звук, а клавіші управління заховані під ним же. Спеціально для заднього дисплея компанія розробила окремий інтерфейс, який пропонує ряд віджетів і корисних утиліт.

Xiaomi відмовилася від додаткової селфі-камери, оскільки її роль взяла на себе основна, яка, до речі, отримала вражаючу роздільну здатність в 108 Мп. Таким чином Xiaomi Mi Mix Alpha став першим пристроєм з подібним сенсором. Фізичний розмір сенсора становить 1/1,33, що значно більше за сенсори, які використовуються в iPhone 11 Pro Max и Huawei Pro P30.

Максимальне розширення фотографій становить 12 032х9024 пікселів. Всього модулів камери три: 108, 20 і 12 Мп.

Mi Mix Alpha отримав флагманський процесор Snapdragon 855, 12 ГБ оперативної і 512 ГБ вбудованої пам'яті, підтримку швидкої 40-ватної зарядки і акумулятор ємністю 4050 мАгод. Смартфон сумісний з мережами п'ятого покоління 5G. Реалізована функція швидкої бездротової зарядки.

Вартість Xiaomi Mi Mix Alpha становить 2 830 доларів (близько 69 000 гривень). Смартфон вийде наприкінці грудня 2019.

Як повідомляв УНІАН, компанія Xiaomi сьогодні на прес-конференції в Шанхаї представила також новий флагманський смартфон Xiaomi Mi 9 Pro 5G. Зовні новий Xiaomi Mi 9 Pro 5G виглядає як оригінальна модель Xiaomi Mi 9, що вийшла на початку року, а всі зміни зосереджені всередині корпусу.