Xiaomi готує смартфон з підтримкою запису відео 8К / фото xda-developers

Представлений днями Xiaomi Mi Mix Alpha все ще тримається в новинних стрічках тематичних видань завдяки дивовижному дизайну з «загорнутим» навколо корпусу екраном, 108-мегапіксельною камерою та шокуючим цінником у $2800.

Читайте такожXiaomi представила MIUI 11: оновлення отримають більше 40 моделей смартфонів (список)

Тим часом стало відомо, що Xiaomi може першою випустити смартфон з підтримкою запису відео 8К (здатність 7680х4320 пікселів) при 30 к/с. Про це повідомив один з членів спільноти розробників XDA Developers, який виявив згадування режиму 4320@30fps у вихідному коді свіжої версії програми стокового камери MIUI Camera, пише itc.ua.

Відео дня

Оскільки можливості згаданого Xiaomi Mi Mix Alpha зі 108-мегапіксельною камерою обмежені форматом 6K на 30 к/с, очевидно, що цей режим зарезервований для майбутніх смартфонів. Передбачається, що першим смартфоном з підтримкою запису відео 8К при 30 к/с може виявитися Redmi K30 Pro.

На даний момент єдиними чіпсетами з підтримкою запису відео 8K зі швидкістю 30 кадрів в секунду є SoC Samsung Exynos 9820 і 9825. Цей потенційний смартфон Xiaomi з великою ймовірністю буде заснований на наступній флагманській однокристальній системі Snapdragon 865 з поліпшеним ISP, що забезпечує підтримку запису відео 8K при 30 к/с.

Єдиним смартфоном на ринку з підтримкою запису відео 8K є Nubia Red Magic 3, але кадрова частота при цьому обмежена значенням 15 к/с. Судячи з усього, Xiaomi продовжить співпрацювати з Samsung в галузі розробки сенсорів для камер смартфонів, і буде цікаво подивитися на майбутні плоди цього партнерства. Чи буде кадрова частота в 30 к/з достатньою для настільки високого розширення, щоб картинка виглядала нормально, ще належить дізнатися.