Ілюстрація REUTERS

Міністерство юстиції США оприлюднило обвинувальний вирок Федерального суду присяжних проти злочинного угруповання з Китаю, яке завдало шкоди Apple на суму близько 6,1 мільйона доларів. Шахраї використовували вже знайому схему обміну за гарантією підроблених смартфонів та планшетів на справжні.

Читайте такожApple повернула багатозадачність на iPhone і iPad

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"У ході операцій агенти ФБР вилучили 250 тисяч доларів та близько 90 штук iPhone. Угрупуванням, імовірно, управляли троє братів Ляо, які імпортували підроблену продукцію компанії Apple з Китаю, доставляли її до США (попередньо вивівши з ладу) й здавали в сервісні центри для обміну на нові справжні пристрої. Потім товар вирушав назад у Китай для продажу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в загальній складності до цієї схеми було залучено 14 осіб, які звинувачуються за 76 пунктами, включаючи шахрайство, крадіжку особистих даних і змова з метою відмивання грошей. Організаторам загрожує позбавлення волі строком до 20 років.

Аналогічна схема шахрайства була розкрита в травні цього року, але тоді сума збитку становила 1,2 мільйона доларів. Ця злочинна група готувалася ретельнішим чином: всі смартфони та планшети, які закуповувалися в Китаї, були дуже високої якості.

Більше того, кожний пристрій мав IMEI та серійний номер, які відповідали номерам справжніх iPhone та iPad. Розкрити підробки, щоб перевірити оригінальність, у сервісних центрах, звичайно ж, не здогадалися (або не захотіли).