Ілюстрація REUTERS

Цього року ми стали свідками очевидної гонки мегапікселів в сегменті смартфонів — спочатку широке поширення отримали 48-мегапіксельні камери, потім прийшли 64-мегапіксельні, а в найближчому майбутньому нас чекає ще більше смартфонів з камерами на 108 Мп.

Читайте такожSamsung представила новий смартфон Galaxy A51 (фото)

Схоже, на цьому рубежі виробники зупинятися не планують. Мережевий інформатор Ice Universe, який добре зарекомендував себе, посилаючись на внутрішню документацію, повідомляє про підготовку сенсора Samsung роздільною здатністю 144 Мп. Нібито 144 Мп є наступним етапом для корейського виробника після нинішніх 108 Мп, пише itc.ua.

Відео дня

Надані інсайдером зображення вказують, що Samsung оцінює можливість виробництва сенсором зображення роздільною здатністю 144 Мп з використанням 14-нанометрового техпроцесу. Більше ніяких інших подробиць поки немає.

Проводячи паралелі з нинішнім роком і анонсом 108-мегапіксельного сенсора Samsung S5KHMX (1/1,33 дюйма) з роздільною здатністю 108 Мп, можна припустити, що 144-мегапіксельний сенсор Samsung дебютує у другій половині 2020 року, а в смартфонах ми його побачимо в кращому випадку в кінці 2020 року.