В березні в київській підземці має з'явитись швидкісний інтернет / фото УНІАН

На березень 2020 року заплановано впровадження 4G Інтернету на восьми станціях київського метро, а наприкінці 2020-на початку 2021 року він має з’явитися на всіх станціях та тунелях.

Читайте такожІнтернет в села: мобільні оператори України подали заяву про перерозподіл частот LTE

Це випливає з повідомлення на сайті КМДА щодо оперативної зустрічі, присвяченій стану впровадження 4G у київському метрополітені. 

Відео дня

«Впровадження 4G у метро – це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватись. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватись. Якщо об’єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проект буде втілено в анонсовані терміни», – заявив радник Київського міського голови  Максим Бахматов.

За його словами, наразі погоджені всі важливі технічні аспекти з метрополітеном. Операторами була надана необхідна технічна документація.

В КМДА нагадали, що в березні заплановано старт 4G на станціях «Академмістечко», «Житомирська», «Святошин», «Сирець», «Дорогожичі», «Героїв Дніпра», «Мінська» та «Оболонь».

Раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що запуск 4G в київському метро під загрозою зриву.

Оператори, як стверджувалось,  не можуть почати розгортання мереж через те, що міська влада не встановила тарифи на доступ до комунальної інфраструктури. Також у комунальних підприємств немає повноважень укладати договори з операторами щодо доступу для розгортання телекомунікаційних мереж.