Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України запустив черговий освітній серіал для платформи "Дія. Цифрова освіта". Новий проект під назвою "Як стати YouTube-блогером" стане першим у рамках нової лінійки, орієнтованої на молодіжну аудиторію.

Читайте такожIT-галузь уповільнить своє зростання в низці європейських країн - дослідження

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

У серіалі в доступній формі пояснюють, чим цікавий YouTube у 2020 році, перераховують критерії вдалого відео на YouTube, розповідають, де шукати ідеї для власних відео, що таке авторське право, як оформляти й монетизувати свій канал, оптимізувати відео, аналізувати конкурентів і т. д. Участь в серіалі взяли власник агентства Shatyrko Agency Андрій Шатирко та тренер "Цитрус Академії" Євген Федяй.

Серіал складається з 10 серій тривалістю 4-8 хвилин кожна. Безкоштовно переглянути всі серії можна на платформі "Дія. Цифрова освіта" за наступним посиланням.

"Освітнім серіалом "Як стати Youtube-блогером" ми починаємо нову лінійку освітніх серіалів на платформі "Дія. Цифрова освіта" - для молоді й тінейджерів. Це дасть їм можливість опанувати нові цифрові професії та бути конкурентоспроможними на ринку праці. Хоча вести свій YouTube-канал можна і в 18 років, і на 81 рік. Це добре знають IT-бабусі й інші прогресивні спільноти", - зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

"80% всіх українців, які користуються інтернетом, дивляться YouTube хоча б раз на місяць. Більшість людей проводять в YouTube від 40 хвилин на тиждень. YouTube - це одна з головних платформ, де люди дивляться, що їм цікаво у сферах навчання, новин, політики, спорту, розваг та інше.

YouTube виконує багато місій - хтось стає блогером, хтось експертом, хтось просуває власний бізнес, а хтось - соціальну ідею", - заявив Youtube-фахівець Андрій Шатирко.

Нагадаємо, що раніше "Дія: Цифрова освіта" запустила освітній серіал "Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома", орієнтований на українців старшого віку.