Раду буде створено як тимчасовий консультативно-дорадчий орган / фото УНІАН

Кабінет міністрів України підтримав постанову про створення Міжгалузевої ради з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Раду буде створено як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів.

Відео дня

Читайте такожУ Мінцифри розповіли, скільки українських лікарень не мають доступу до інтернету

Планується, що рада буде забезпечувати:

  • координацію дій з формування, виконання та реалізації програм та проектів (завдань) цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації;
  • майданчик для розробки галузевих концепцій та програм цифрового розвитку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • підготовку пропозицій і рекомендацій щодо ефективного використання державних фінансів під час виконання та реалізації програм цифрових трансформацій та цифровізації.

У Мінцифри додали, що рада також сприятиме прискоренню процесів цифрової трансформації органів виконавчої влади, переведення державних послуг в електронну форму і подолання корупції.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року Кабінет міністрів України затвердив постанову про діяльність Міністерства цифрової трансформації, яке також регламентує його повноваження та сфери компетенції.

1 липня 2020 року Кабінет міністрів підтримав постанову, яка наділяє Міністерство цифрової трансформації правом формувати державну політику у сферах цифрових інновацій та електронного документообігу.