фото Киевстар

Один з найбільших українських мобільних операторів "Київстар" для більш ефективного управління мережею в майбутньому готовий пожертвувати технологією 3G у перспективі 2025 року

Про це повідомив президент компанії  Олександр Комаров під час прес-конференції в Києві.

"В майбутньому потрібно буде більше уваги приділяти ефективному налагодженню управління мережею і для цього, імовірно, в перспективі 2025 року доведеться відмовитися від використання технології 3G", - зазначив Комаров.

Відео дня

При цьому, він підкреслив, що у світі є певне розчарування технологією 5G, і сподівання на інтерес B2B-сектору до технології поки що не виправдовуються.

"Запуск 5G буде виправданий, коли кількість смартфонів з підтримкою технології в мережі досягне 20% від загальної кількості девайсів, зараз це близько 1%", - додав Комаров.

Довідка УНІАН. Довідка. "Київстар" – найбільший український оператор телекомунікацій, якого обрали майже 26 млн абонентів мобільного зв’язку і понад 1 млн користувачів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 4G. Наразі 88,5% населення України живе на території дії мережі LTE Київстар.

Акціонери "Київстар" – міжнародна Група VEON, головний офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Компанія "Київстар" 23 роки працює в Україні, і визнана як найдорожчий бренд України, найбільший платник податків у галузі зв’язку, кращий роботодавець та соціально-відповідальна компанія