Huawei залишиться без поставок дисплеїв через американські санкції / REUTERS

З 15 вересня набирають чинності нові обмеження уряду США щодо компанії Huawei.

Читайте такожHuawei вперше обігнав Apple і Samsung і став світовим лідером за продажами смартфонів

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"З цієї дати компанія TSMC припинить відвантаження мобільних процесорів, які вона виготовляла на замовлення Huawei. Крім того, Samsung і SK Hynix припиняють продаж DRAM і NAND чіпів компанії Huawei", - йдеться в повідомленні.

Чому припинять доставки дисплеїв

Як повідомляють Корейські ЗМІ, підрозділи Samsung Display і LG Display припинять поставки своєї продукції компанії Huawei через торгові обмеження з боку США.

При цьому наголошується, що замовлення Huawei не становлять велику частку в загальному портфелі контрактів обох компаній. Таким чином, припинення поставок дисплеїв китайської компанії не повинно зробити істотного впливу на бізнес Samsung Display і LG Display.

Реакція Samsung Display і LG Display

Компанія LG Display вже заявила, що припинення співпраці з Huawei матиме мінімальний вплив на її продажі, і вона диверсифікує поставки серед інших своїх клієнтів. Компанія Samsung Display наразі ніяк не прокоментувала ситуацію.

Як це вплине на Huawei

Для компанії Huawei це матиме значні наслідки, оскільки ці корейські компанії є основними постачальниками дисплеїв для флагманських лінійок смартфонів Huawei. Щоб впоратися з проблемою, Китайський телекомунікаційний гігант змушений був шукати можливості диверсифікації поставок.

Який вихід із ситуації знайшов Huawei

В результаті всі дисплеї, необхідні для виробництва смартфонів Huawei Mate 40, вже закуповуються у компанії BOE. Однак для моделі Mate 40 Pro довелося використовувати комбінацію поставок від BOE, Samsung і LG.

Китайські компанії зможуть компенсувати припинення поставок дисплеїв корейськими Samsung Display і LG Display. BOE може наростити обсяги виробництва.

Крім того, компанії CSOT і Visionox працюють над on-cell OLED дисплеями для мобільних пристроїв. Але китайські виробники чіпів мають технологічне відставання від іменитих чіпмейкерів, і не можуть виготовляти продукцію по 7 - і 5-нанометровим технологічним процесам.