Ілюстрація REUTERS

У Росії заявили про зняття обмежень на роботу месенджера Telegram, хоча заблокувати його "Роскомнадзору" так і не вдалося.

Про це йдеться в прес-релізі "Роскомнадзору", текст якого є в розпорядженні УНІАН.

"Позитивно оцінюємо висловлену засновником Telegram готовність протидіяти тероризму та екстремізму. За погодженням з Генеральною прокуратурою РФ "Роскомнадзор" знімає вимоги щодо обмеження доступу до месенджера Telegram", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗаборона на анонімність: в Росії почали діяти нові правила ідентифікації в месенджерах

Відомство висловило готовність взаємодіяти з усіма інтернет-компаніями, що працюють на території РФ, для оперативного припинення поширення терористичної та екстремістської інформації, дитячої порнографії, пропаганди суїциду і наркотиків.

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, месенджер Telegram, створений Павлом Дуровим, блокується в Росії з 2018 року. Рішення ухвалив суд за позовом ФСБ, яка вимагала у адміністраторів месенджера видати ключі для дешифрування повідомлень людей, підозрюваних в причетності до тероризму.

Масові блокування IP-адрес "Роскомнаглядом" призвели до збоїв у роботі десятків інших сайтів. При цьому заблокувати роботу цього сервісу в Росії так і не вдалося.