Керівник українського Hyperloop озвучив ціну будівництва тестової майданчику / twitter.com

Керівник українського проекту з будівництва Hyperloop - HypeUA Олександр Озеран озвучив приблизну ціну будівництва тестового майданчика в Дніпрі.

Читайте такожГучний "запуск" Hyperloop в Україні: адреса компанії Hype.ua вже зайнята - там продають куртки, шапки і футболки

Про це він розповів в інтерв'ю «Громадському радіо».

Відео дня

"Це якраз зараз рахується. Але це не такі великі гроші. Зараз на європейському континенті один км шляху коштує 40 млн доларів. Якщо ми говоримо про Hyperloop, то це від 11 до 17 млн доларів. Тестова площадка - це півкілометра, тобто не такі значні гроші", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Україна наступного року може почати будівництво тестового майданчика в місті Дніпро для впровадження в Україні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop за кошти приватних інвесторів.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, реалізація даного проекту розділена на три етапи: цього року повинна бути завершена експертна оцінка проекту Академією наук; на другому, орієнтовно наступного року, планується розпочати будівництво тестового майданчика в Дніпрі за кошти інвесторів, яке триватиме до двох років. На третьому етапі – промислове будівництво.

Омелян повідомив, що проект буде реалізований за участю Академії наук, ракетобудівного підприємства "Південмаш", держконцерну "Укроборонпром", компанії «Інтерпайп», Каховського заводу електрозварювального устаткування та інших.

Крім того, як повідомив міністр, в будівництві українського майданчика активну участь візьме компанія, яка займається будівництвом Hyperloop в Мексиці.

Довідка УНІАН. Hyperloop - це розроблена Ілоном Маском транспортна система, що складається зі сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.