Фото УНІАН

ПАТ "Укрзалізниця" з неділі, 1 квітня, підвищило тариф на перевезення пасажирів у внутрішньому залізничному сполученні.

Читайте також"Укрзалізниця" призначила до Великодня вже 23 додаткових поїзда (список)

Про це повідомляє ЦТС.

Відео дня

"Зростання цін пов'язаний із застосуванням коефіцієнтів індексації тарифів залежно від календарних періодів, пояснили в компанії-перевізнику", - йдеться в повідомленні.

Відповідні коефіцієнти зафіксовані наказом Міністерства інфраструктури від 19 березня 2012 року та змінами в тарифах, внесеними наказом МІУ від 21 липня 2014 року. В період з 1 по 27 квітня використовується коефіцієнт 1,02 (у березні - 1,01), під час травневих свят, з 28 квітня по 8 травня, - коефіцієнт 1,03.

"Разом з тим, вже 9 травня (і лише цього дня) квиток можна буде придбати зі знижкою 20%. Дешевше придбати залізничний проїзний документ можна лише 31 грудня, коли застосовується коефіцієнт 0,7", - відзначають в компанії-перевізника.

Таким чином, вартість квитків залежить від сезону: чим більше попит на перевезення, тим вища ціна. Ціни на квитки у період літніх відпусток одні з найвищих, дорожче лише на зимові свята, з 25 по 30 грудня, коли діє коефіцієнт 1,1.

Нагадаємо, в ПАТ "Укрзалізниця" анонсували перший етап зростання цін на квитки в пасажирських потягах з 1 квітня на 10%.

Востаннє перевізник підвищував тарифи на пасажирські перевезення в 2014 році. "З тих пір індекс споживчих цін зріс щонайменше на 60-70%, в 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг. По всій номенклатурі товарів, які потрібні залізниці, істотно зросли ціни", - аргументував необхідність підвищення тарифів директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев.