Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla повідомила про те, що відсьогодні в США стартує прийом попередніх замовлень на довгоочікувану Model 3 в стандартній комплектації (Standard Range) за $35 000 (без будь-яких федеральних і місцевих субсидій).

Читайте такожTesla придумала, як зробити Model 3 доступнішою - продаватимуть на умовах лізингу

Автовиробник старанно працював над оптимізацією виробничої лінії та зниженням питомих витрат на Model 3 (серед інших необхідних кроків було скорочення персоналу). І ось результат — обіцяна Model 3 за $35 000 вже доступна для замовлення на сайті Tesla, пише itc.ua.

Відео дня

За цю суму замовник отримує задньопривідний електромобіль Model 3 з запасом ходу на 350 км, максимальною швидкістю 210 км/год і часом розгону з нуля до сотні км/год за 5,6 секунди.

За останній час конкуренція в сегменті електромобілів істотно зросла, новій Tesla Model 3 доведеться конкурувати з Chevy Bolt, Kia Niro EV і Hyundai Kona EV, які знаходяться в тому ж ціновому діапазоні та пропонують приблизно такий же запас ходу.

У «народної» версії Tesla Model 3 очікувано є декілька відмінностей від дорожчих конфігурацій, включаючи новий «стандартний інтер'єр». Це передбачає тканинні сидіння, ручне регулювання положення рульового колеса і сидінь, базову обробку салону, базову аудіосистему, стандартні карти та навігацію. Протитуманні фари та док-станція для смартфона пішли під ніж. Але на панелі є чотири порти USB, так що, як кажуть, невелика втрата. Крім того, автомобіль зберіг скляний дах і бічні дзеркала з підігрівом, що складаються

Tesla Model 3 за $35 000 доступна тільки в чорному кольорі, за інші кольори доведеться доплачувати. Фарбування в синій і сріблястий кольори обійдеться в $1500, за білий колір доведеться доплатити $1500, а за червоний — $2500.

Стартували продажі бюджетної Tesla: названі ціни та комплектації

Одночасно з конфігурацією Standard Range була представлена ще одна, більш далекобійна версія Standard Range Plus з запасом ходу 390 км, яка на $2000 дорожча. Від найдоступнішої Standard Range версія Standard Range Plus, що стоїть на сходинку вище, також відрізняється інтер'єром (регульовані сидіння, якісніші матеріали обробки та просунута аудіосистема).

Треба відзначити, що для обох версіях — Standard Range і Standard Range Plus — пакет можливостей Autopilot (Autosteer і Traffic Aware Cruise Control) доведеться докуповувати окремо. Під час оформлення замовлення включення в ціну функції Autopilot збільшить кінцеву вартість авто на $3 000, а після покупки опція обійдеться вже в $4 000.

Під час оформлення попереднього замовлення зазначаються терміни доставки від 2 до 4 тижнів. Найближчі три-шість місяців купити Model 3 за $35 000 можна буде тільки у США, потім варіанти Standard Range і Standard Range Plus почнуть продавати на інших ринках.

Підкреслимо, що Standard Range і Standard Range Plus — це нові конфігурації, не плутати їх із нещодавнім зниженням цін, коли ціна на задньопривідну конфігурацію Mid Range Battery знизилася до $42,900 ($34,850 з урахуванням пільг).

Одночасно з анонсом доступних версій Standard Range і Standard Range Plus електромобіля компанія також знизила ціни на дорожчі конфігурації: версії Mid-Range, Long Range AWD і Performance подешевшали на $2 900, до $40 000, $47 000 і $58 000 відповідно.