Ілюстрація REUTERS

Компанія Mercedes-Benz представила нову модифікацію моделі CLA другого покоління, що отримала назву Shooting Brake.

Читайте такожBugatti презентувала найдорожчий автомобіль у світі (фото)

Публічна прем'єра п'ятидверного автомобіля, що отримав ряд технологій від флагманського S-Class, відбулася в рамках Женевського автосалону, пише Autonews.

Відео дня

Новий Mercedes-Benz CLA Shooting Brake побудований на модернізованій платформі MFA, яка використовувалася на однойменному попереднику. Шасі стало міцнішим, але при цьому дозволило знизити рівень шумів і вібрацій в автомобілі.

Довжина нового універсала становить 4688 мм, що на 48 мм довше за CLA Shooting Brake першого покоління. Ширина і висота зменшилася на 33 і 2 мм — до 1999 та 1442 мм відповідно. Розмір колісної бази зріс на 30 мм — до 2729 мм, а об'єм багажного відділення збільшився на 10 л — до 505 літрів.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Новий Mercedes-Benz CLA Shooting Brake отримав інформаційно-розважальний комплекс MBUX розпізнавання голосових команд. До списку доступного обладнання увійшли системи напівавтоматичного управління, які дебютують на флагманській моделі S-Class.

Зокрема, вдосконалена система камер і радарів здатна відстежувати дорожні ситуації на дистанції до 500 метрів. Наприклад, електроніка зможе самостійно скоригувати швидкість руху в мірі прибуття до складних розв'язок, перехресть або дорожніх заторів.

На момент старту продажів нового Mercedes-Benz CLA Shooting Brake буде пропонуватися з єдиною дволітровою турбованою «четвіркою» потужністю 225 к. с., що працює в парі зі семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями і системою повного приводу. Надалі лінійку поповнять інші бензинові та дизельні агрегати.