В Києві було відновлено будівництво метро на масив Виноградар / фото УНІАН

Кабінет міністрів України має намір виділити владі Києва 200 мільйонів гривень на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту і 200 мільйонів гривень - на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар у Подільському районі Києва.

Читайте такожМетро на Троєщину: тендер на розробка ТЕО скасували - незабаром оголосять новий

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду після відповідного звернення мера Києва Віталія Кличка.

Відео дня

"Київ має бути перлиною Європи, а через десять років можна говорити, що має бути й перлиною світу. Тому, я зараз дам доручення Мінфіну, Мінінфраструктури та всім зацікавленим. Спільно з КМДА опрацюємо технічні можливості, щоб надати чергову підтримку реалізації цих важливих проектів", - сказав Гройсман.

Перед цим Кличко звернувся до уряду з проханням виділити кошти на зазначені проекти.

"Я присутній на засіданні уряду з метою звернутися з проханням розглянути важливе питання для міста Києва. Попри те, що за останні роки було побудовано багато доріг, ситуація у транспортній сфері в столиці залишається складною. Завдяки підтримці Кабміну в Києві було відновлено будівництво стратегічних об'єктів - Подільсько-Воскресенський міст і будівництво Сирецько-Печерської лінії метро. З метою продовження реалізації цих проектів, я прошу виділити місту Києву кошти з держбюджету в сумі 200 мільйонів гривень на продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мосту і 200 мільйонів гривень на метро на Виноградар", - сказав він.

Також 200 мільйонів гривень виділять на добудову Подільсько-Воскресенського мосту / фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада 2018 року Київський метрополітен уклав договір про будівництво метро на Виноградар з переможцем тендеру, проведеного в системі Prozorro, - ВАТ "Київметробуд".

Відповідно до тендерної документації, оголошена очікувана вартість робіт - 5 мільярдів 993 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу почалося на Трухановому острові в Києві 28 грудня 2003 року. Перехід буде комбінованим мостом - загальним для руху автотранспорту і поїздів метро. За нього пустять четверту гілку столичного метро на масив Троєщина. Будівництво моста було деякий час заморожено через відсутність фінансування. Станом на 2017 рік, за оцінками інституту "Київдормістпроект", міст був готовий на 65%. У 2018 році будівельні роботи прискорили. Влада Києва має намір запустити автомобільний рух по Подільсько-Воскресенському мосту до 2021 року.