Ілюстрація REUTERS

Українці скористалися онлайн-сервісом перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу за 3 місяці його роботи більше мільйона разів.

Читайте такожВ Україні відкрили гарячу лінію для "євробляхарів"

Про це повідомили в прес-службі Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) з посиланням на дані головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

Відео дня

Згідно з повідомленням, даний сервіс був розроблений за ініціативою компанії DB Schenker комітету з логістики ЄБА і вперше був представлений 11 грудня 2018 року в головному сервісному центрі МВС.

Зокрема, для того, щоб переконатися у видачі свідоцтва про реєстрацію авто, необхідно ввести його серію (три літери) та шестизначний номер у відповідні поля.

"У випадку, якщо дана інформація міститься в Єдиному державному реєстрі МВС щодо зареєстрованих транспортних засобів та їх власників, на екрані з'явиться вся інформація, вказана на бланку свідоцтва, крім особистих даних власника транспортного засобу", - відзначили в прес-службі.

У повідомленні підкреслюється, що даний сервіс надає доступ до інформації, починаючи з 2013 року, а її відновлення здійснюється щомісяця.

"Логістичні компанії давно вказували на необхідність впровадження такої загальнодоступної послуги, щоб з її допомогою запобігти шахрайські дії під час вантажних перевезень і створити сприятливіші умови для роботи перевізників. За перші три місяці роботи сервісу можемо однозначно констатувати, що загальнодоступний сервіс дійсно успішний, адже раніше при замовленні послуг на вантажні перевезення перевірити відомості про авто контрагента було майже неможливо", - цитує прес-служба координатора комітету з логістики ЄБА Ярину Скороход.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", обсяг продажу нових комерційних автомобілів в Україні у 2018 році зріс у порівнянні з 2017 роком на 20% і становить 51,5 тисячі авто. При цьому обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в минулому році зріс у 2 рази - до 116,8 тисячі авто.